Rabu, 13 Jun 2012

fuhh! berhabukk kau..!!

Assalamualaikum..
fuhh,fuhh..berhabukk blog ni..lama dah tinggai.
kekeke, mcm takda kije je duk meng-update blog nih kann... Exam KM esk lusa ja nih. haishh...p study la makcikk oiiii..!! kang duk merapu meraban jawab KM ikut logik. haha.
Bosan dok Mengadap Akta-2 bagai nih. Fakta pulak lebih kurang ja baca.hewww~~ baca laa fatin oii!..
Okay-2. Jom-2. selamat menghafal kawan-2 ku yg lain. =)

Isnin, 15 Ogos 2011

Saya Tahu Saya Tak Cantik | iluvislam.com + discover the beauty of islam


"Phewittt! Yo! Aweks cun lalu lah. Wahhh!! Comelnya dia. Perghh!! Dia jeling! Assalamualaikum boleh abang nak kenal?" usik sekumpulan budak nakal yang tak pergi solat Jumaat, tapi bangga kemain dekat kedai makan sambil 'phewit phewit' awek yang lalu lalang sambil ketawa berdekah-dekah.
"Ha! Artis Korea ni cute sangat-sangat! Very love her! Nak jadi macam dialah. Kenapa dia lawa aku tak lawa? Semua baju dia pakai semua nampak cantik. Ishhhh... jelesnya aku!", bentak seorang gadis sambil menatap sebuah majalah hiburan yang terkenal.

see more: http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/3408-saya-tahu-saya-tak-cantik.html
Permaidani Cintaku: Jangan, Jangan, Jangan...:

"** Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini Allah tidak suka. Kalau TERtidur lain cerita. ** Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai a..."

Khamis, 4 Ogos 2011

Up To Mu: Hakikat Cinta Seorang Pencinta

Up To Mu: Hakikat Cinta Seorang Pencinta: "Meningkat umur diperjalanan ini, semakin dewasa pemikiran dan perasaan. Sungguh, kehadiran cinta menggetarkan jiwa dan rasa. Tanpa perlu ..."

Khamis, 28 Julai 2011

bila angin monsun melanda

bila angin ni melanda, mulalah nak sakit hati+jiwa+raga. huh. memang aku benci angin monsun ni bila dia melanda. sangat terseksa, membazir airmata. kecewa toksah dok ckp. memang semua lagu-lagu sedih korea bila dengar tyme mcm ni habis feel ah! ingin hati tunjuk perasaan tak mau contact si kumbang ladybird, tapi...err.rindulah. *gediks gegeh jap. ish, ni yang tak suka ni. senang beno nak sejuk aih hati ni.
awak, saya nak ni sbg ganti pujuk saya.




















mesti awak taknak kasik kan. sebab bear tak elok buat sebagai hiasan kan? takpela wak. dapat tgk gambar ni pun jadik lah. *ayat sadis.haha. btw, cuaca angin monsun+kilat sabung menyabung td dah jadi cerah dengan sinaran matahari yg memancar. *aauch! panas pulak. haha.

Selasa, 19 Julai 2011

jodoh, rahsia Allah.

Bila Sudah Tertulis, Kau Tetap Jodohku | iluvislam.com + discover the beauty of islam

sesungguhnya soal jodoh adalah rahsia Allah s.w.t.

bicara Allah dalam kalam-Nya:"(lazimnya) perempuan-perempuan Yang jahat adalah untuk lelaki-lelaki Yang jahat, dan lelaki-lelaki Yang jahat untuk perempuan-perempuan Yang jahat; dan (sebaliknya) perempuan-perempuan Yang baik untuk lelaki-lelaki Yang baik, dan lelaki-lelaki Yang baik untuk perempuan-perempuan Yang baik. mereka (yang baik) itu adalah bersih dari (tuduhan buruk) Yang dikatakan oleh orang-orang (yang jahat); mereka (yang baik) itu akan beroleh pengampunan (dari Allah) dan pengurniaan Yang mulia."
(Surah An-Nuur:26)"

penyakit sudah datang. :'(


huh!! cemburu. tulah penyakit aku yg suma perempuan akan rasa apabila keadaan tidak selamat. err..in english "insecure". hoh. payah beno nak rawatnye. huhu. ): sabarlah wahai hati. sesungguhnya sabar adalah separuh daripada iman. (@_@) !